Ångesten över andra människors fantastiska liv

17 Aug

Jag sparkar kanske in öppna dörrar här såklart, men jag vill ändå komma ut med att många människor på sociala medier får mig att må dåligt. De ser ut att leva så fantastiska liv med roliga och givande relationer, gott om pengar, god mat, vältränade kroppar och härlig fritid i obegränsade mängder. När jag är inne på sådana bloggar/instagramkonton/facebookflödet etc så får jag så ofta en känsla av att jag inte räcker till eller är bra.

Som ett steg i att ta mer hand om mig själv och det liv jag lever (som ju ÄR fantastiskt till största del) slutade jag under 40 dagar i våras att läsa bloggar. Jag tog dessutom bort min instagram-app på mobilen. Det var verkligen fantastiskt skönt. Nu under semestern har jag dessutom inte varit inne på Facebook. Det har också varit kanon.

Alldeles nyss glömde jag bort mig och gick in på en bloggerskas blogg. Scrollandet genom en annan människas till synes fantastiska liv påminde mig om varför jag inte ska gå in på sådana sidor. De får mig inte att må bra. Dessutom får jag dubbelångest efteråt, när jag lagt en massa tid på “ingenting” när jag kunde göra annat som får mig att må bra.

Som alternativ tipsar jag gärna om Minimalisternas blogg, och RikaTillsammans-bloggen, som ger mig mer i livet och får mig att fokusera på annat än yta.

3 Responses to “Ångesten över andra människors fantastiska liv”

 1. jvonj August 17, 2018 at 8:54 pm #

  Sjukt svårt att hitta en balans i hur man använder sociala medier (speciellt om man är nyfiken i en strut – läs: jag 👋🏼) och svårt att inte låta det man ser påverka en och ens upplevelse av sitt eget liv. Men skönt att kunna lyfta att den ångesten finns, för det gör den ju! Och det skapar så lätt skeva förväntningar på livet. Det jag tycker är svårt är när man vill nå ut till folk och skapa ett kontaktnät of sorts och därför måste synas, hur man liksom skapar en balans i innehållet som speglar vardagen samtidigt som den är ”tilltalande”? Idk.

  • Hanna Franck August 23, 2018 at 2:41 pm #

   EXAKT SÅ.

   “Det jag tycker är svårt är när man vill nå ut till folk och skapa ett kontaktnät of sorts och därför måste synas, hur man liksom skapar en balans i innehållet som speglar vardagen samtidigt som den är ”tilltalande”?”

   Så väl uttryckt! Jag undrar också 🙂 För jag vill inte leva avskärmad utan någon kontakt. Jag vill ha de kontakter och den kontakten jag VILL ha och som jag mår bra av. Som gör en glad och pepp och utan ångest. Svårt. Men bra att kommunicera kring och försöka hitta strategier 🙂

   • jvonj August 23, 2018 at 3:49 pm #

    Nejmen precis! Jag har försökt att undvika konton som jag ofrivilligt mäter mig med, låt säga illustratörer eller andra kreatörer, men det är svårt för som du säger – man vill ju också ha pepp och att peppas av andras engagemang är ju bra. Då tycker jag att det är lättare med sajter som Tumblr, där det blir mer anonymt och allmänt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ingrids pysselhörna

Klädsömnad, husmorstips och hardcore-pyssel!

Textila inslag

Form och färg, vävning, broderi och annat textilt

Tankar om skola

Och ibland annat som rör sig i magister Falks huvud.

Liv's Blog

Travel, Veganism & More...

Spara med Sara

Få kontroll över din ekonomi steg för steg

Linnéa Schmidt

www.zacerol.com

framtidsfeministen

Varför ska kvinnor öka risken i sitt sparande? Är kvinnor bättre investerare än män? Hur gör man när man vill köpa sin första aktie? Vad ska man tänka på om man vill investera jämställt? Detta och mycket mer diskuterar vi i bloggen. /Sandra Bourbon, www.framtidsfeministen.se

Spara mig lycklig

Ett rehab för en Slösa

besser1

Just another WordPress.com site

Avkastningsraketen

Investerings- och sparblogg med målet att kunna leva på utdelningar innan 50

%d bloggers like this: