First Aid Kit tycker att du är sjukt bra

21 Feb

Image
(Fotokredd: Svenska Dagbladet)
Igår var det ju Grammisgalan och First Aid Kit tog pris för fyra av sina sex nomineringar. GRYMT! Under ett av sina tacktal sade de följande:

“Vi måste tillägna priset till alla unga tjejer som vågar gå sin egen väg och köra sin egen grej och inte låter sig köras över av alla idéer om hur man ska se ut”

Snyggt jobbat First Aid Kit! Det är jätteviktigt att framgångsrika (eller inte alls framgångsrika) kvinnliga artister stöttar och uppmuntrar andra kvinnor. Varför? Därför att det betyder otroligt mycket att ha det stödet, att det finns andra framgångsrika kvinnor därute som vet att det inte alltid är lätt att gå din egen väg och se ut på det sätt du vill. First Aid Kit är inte dina “traditionella kvinnliga artister” som vi blir översköljda av i media. De vågar gå sin egen väg och göra den musik de vill göra. Det verkar också som om de har friheten att se ut och bete sig på det sätt de vill, och de gör det med stolthet. Jag tycker att det är fantastiskt att de valde att uppmärksamma andra unga kvinnor som gör som de vill.

First Aid Kit består av systrarna Johanna Söderberg and Klara Söderberg. Här är deras hemsida: http://www.thisisfirstaidkit.com

Här är två av mina favoritlåtar med First Aid Kit:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: