14 Jan

Av någon anledning så säger andra människor till mig att le ibland. Det händer ibland när jag är arg, besviken eller ledsen. Alltså situationer när jag VERKLIGEN inte vill le. Det kan hända annars också, som ett hejdå i ett mail eller dylikt. Vet du vad som händer när personer säger till mig att le? JAG BLIR FÖRBANNAD!

Grejen är att jag är medveten om att jag framstår som sur/arg/ledsen/eller helt enkelt inte intresserad av att le. Att bara le helt random kommer inte att få den här känslan att försvinna bara sådär, det får mig bara att känna mig som en ytlig, dum person, som bara genom att le kan få all världens problem att försvinna. Don´t mess with me.

Mitt normala fejs. 

Ja, jag VET att om man ler så blir man automatiskt lite gladare och mår lite bättre, och att ett tvingat leence är bättre än inget pga det, men jag VILL INTE le när någon säger till mig, för det är min egen jävla rätt att bestämma mig för när jag skall le och när jag inte skall det! Säg inte till mig vad jag skall göra! (OBS treårstrots på det)

Den andra grejen här är att kvinnor förväntas att le mer, och göra också det mer än män. En person som ler upplevs som mindre hotfull, och jag tror att detta har att göra med varför kvinnor förväntas le mer än män. Vi ler när vi träffar nya människor, när någon gör oss en tjänst, när vi ser barn/kattungar/serier (eller det är i alla fall meningen att vi skall göra det). Det förväntas liksom aldrig att män ler. De kan leva sina liv utan att le, och vara ansedda som normala människor, medan kvinnor som inte ler “tillräckligt” ses som tråkiga, aggressiva, konstiga eller icke-feminina.

HERREGUD! Säg inte till mig vad jag skall göra, och förvänta dig inte att jag skall le när någon SAGT TILL MIG att göra det. Då kommer jag att göra det ännu mindre. Att le är på ett sätt att be om att bli accepterade och för tillfället övar jag mig på att inte le. (Kolla bara på min profilbild för den här bloggen).

(MEN ett leende i rätt situation kan ändra allt. Få en annan person mindre aggressiv, ett utmärkt sätt att ta kontakt med någon du är intresserad av och också att ge till en person som förtjänat det. Så jag håler tillbaka mina leenden när de bara komme automatiskt.

I guess you´re ok...
Du är värdig!

Du är snygg när du ler OCH när du inte ler.
Hanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ingrids pysselhörna

Klädsömnad, husmorstips och hardcore-pyssel!

Textila inslag

Form och färg, vävning, broderi och annat textilt

Tankar om skola

Och ibland annat som rör sig i magister Falks huvud.

Liv's Blog

Travel, Veganism & More...

Spara med Sara

Få kontroll över din ekonomi steg för steg

Linnéa Schmidt

www.zacerol.com

framtidsfeministen

Varför ska kvinnor öka risken i sitt sparande? Är kvinnor bättre investerare än män? Hur gör man när man vill köpa sin första aktie? Vad ska man tänka på om man vill investera jämställt? Detta och mycket mer diskuterar vi i bloggen. /Sandra Bourbon, www.framtidsfeministen.se

Spara mig lycklig

Ett rehab för en Slösa

besser1

Just another WordPress.com site

Avkastningsraketen

Investerings- och sparblogg med målet att kunna leva på utdelningar innan 50

%d bloggers like this: